A SZOLÁRUMOZÁSRÓL

Mi a szolárium cső?

A szoláriumcső egy, olyan speciális fénypor bevonattal ellátott gázkisülő UVA és UVB tartományban is sugárzó fénycső, melyet a nap kedvező élettani hatásainak, mesterséges előállítására, gyógyászati célokra állítottak elő. A gyógyászati célokra ma is használt készülék azonban gyorsan gyökeret vert a szépségiparban is.

Mi az UV sugárzás?

Az UV sugárzás a légkörben folyamatosan jelen lévő, szabad szemmel nem látható fénysugárzás, mely három részre az UVA az UVB és az UVC tartományokra osztható.

Az UVA jut a legmélyebbre a bőrben ez a sugárzás felelős a barna bőrszín kialakulásáért. Az UVB csak az elszarusodó hámrétegig, míg az UVC csak közvetlenül a bőrfelszínig jut.

Az UVC sugárzás rendkívül káros hatású, de szerencsére ez földünkre csak nagyon kis mértékben érkezi, mert az ózon réteg jelentősen megszűri azt.

Hogyan barnul a bőr

A barnulás a bőr védekező mechanizmusa az ultraibolya fény hatására.

Bőrünk három fő rétegből az irha és a hámrétegből áll. A hámréteg alsó részén találhatóak a barnulásért felelős melanin termelő sejtek a melanociták. A sejtek nyúlványai összeköttetésben vannak 25-30 hámsejttel, melyeken keresztül eljut a festékanyag a hámsejtekhez, ami bőrünknek egészséges, és esztétikus barna színt kölcsönöz.

Szoláriumozás története

A mai szolárium ősének születése, egy Dr. Finsen nevű, Dán orvos nevéhez fűződik, akinek célja egy olyan eszköz létrehozása volt, mely mesterségesen, gyógyászati célokra állít elő UVA és UVB sugárzást.

Már az ókori Egyiptomban több olyan tudományos kutatás látott napvilágot, mely egyértelműen bizonyította a nap által sugárzott fény, jótékony hatását. Az első „szoláriumokat” bőrgyógyászati laboratóriumokban tesztelték. Az ilyen készülékek lámpái azonban kevésbé hasonlítottak a mai szoláriumok lámpáihoz. A besugárzott területet, 20-30-40 perces időtartamokban kezelték. Az eredmények kimutatták, hogy bizonyos betegségeknél, gyógyító hatást vált ki az UV sugárzás és több, ma már gyógyszeresen kezelhető betegség gyógyítására alkalmas. A tudósok az előállításnál nagy hangsúlyt fektettek a már akkor veszélyesnek minősített UVC sugárzás kiszűrésére. Az első légkörön kívüli űrutazások ugyanis bebizonyították, hogy a napból érkező UVC sugárzás rendkívül káros hatású, melyet, az atmoszférát körülölelő ózon réteg nagymértékben képes szűrni. A gyógyítás „mellékterméke” a télen is barna bőr gyorsan felkeltette a hölgyek figyelmét. Ez időben már amerikai kutatók végeztek olyan felméréseket, melyek bizonyították, hogy az emberek számára vonzó látványt nyújt a délen élő embertársaik, barnult bőrszíne. Ez a mai napig egyre erősebb vonzalmat jelent a divat világában.

RENDELÉS

Szeretnél olyan szolárium csövet, mely hosszan tartó egyedi aranybarna bőrszín biztosítása mellett, a hasznos élettartamának köszönhetően biztos ügyfélkört is generál?

Írj nekünk és mi segítünk, vagy hívd a  +36 20 935 3049-es telefonszámot!

5 + 6 =

látogasson meg minket

1139 Budapest Rozsnyay u. 11. Black Care Kft

kapcsolat

 +36 20 935 3049 info@goldcaramel.hu www.goldcaramel.hu

nyitva tartás

H-P: 8:00 - 17:00