TECHNOLÓGIA

RÖVIDEN A GYÁRTÁSI ELJÁRÁSRÓL

Az utóbbi pár évben a szolárium gyártás, óriási fejlődésen ment keresztül. Ez a fejlődés a szolárium cső gyártásnál is megfigyelhető. Eleinte elég volt, ha barnított, ma már a rövid barnítási idők, a természetes és tartós mély barnaság elérése, a minél hosszabb ideig működtetthető lámpák megalkotása lett a cél.

Ezért a Gold Caramel előállítása során több különböző olyan technikai megoldást és alapanyagot használtunk fel, melyeket a többi szolárium cső forgalmazó a magas előállítási-, illetve kivitelezési költség miatt egyáltalán nem, vagy csak egyes összetevőikben alkalmaznak.

Az egyik ilyen megoldás, a szolárium cső üvegének, vagy más néven „búra” reflektorozásának optimalizálása. Reflektor használata nélkül, illetve kis szögű reflektor használatával ugyan sokkal olcsóbb a lámpa előállítása, viszont a barnításhoz szükséges sugarak jelentős része a készüléket illetve a gépben elhelyezett szomszédos csöveket fogja „barnítani”.

A reflektorozás lényege, hogy koncentrálja a fénycsőből kilépő sugarak irányát, így nagyobb hatásfok érhető el. A Gold Caramel szolárium csövek 210°-ra vannak beszűkítve. Az ennél nagyobb reflektor szög alkalmazása már túlságosan bezárhatja a sugárzás útját, megakadályozva a számunkra fontos UV kilépését.

Talán még fontosabb eljárás, a szolárium cső belső részén lévő, működéséhez elengedhetetlenül szükséges foszforbevonat, illetve annak védelme. Ennek az anyagnak az összetétele alapvetően határozza meg, hogyan fog barnítani a szolárium csövünk. A lámpa élettartama során a működési mechanizmus révén ez az anyag folyamatosan „szennyeződik” ezért a cső barnítási erőssége és hasznos élettartama folyamatosan csökken. Az általunk alkalmazott védelmi-felülvonási eljárással ezt a bevonatot egy kevésbé oxidálódó réteggel kezeljük. Ennek köszönhetően a cső hasznos élettartama megnövekszik, barnító ereje kevésbé csökken. Gyári mérések alapján ezeknél a lámpáknál a hosszú élettartam alatt a barnító erő csökkenése kevesebb, mint 30%.

Vagyis 700 üzemóra elteltével is még legalább 85%-os barnító erővel rendelkeznek.

Természetesen az ilyen és ennél nagyobb hatásfok eléréséhez fontosak az optimális működési feltételek teljesítése.

RENDELÉS

Szeretnél olyan szolárium csövet, mely hosszan tartó egyedi aranybarna bőrszín biztosítása mellett, a hasznos élettartamának köszönhetően biztos ügyfélkört is generál?

Írj nekünk és mi segítünk, vagy hívd a  +36 20 935 3049-es telefonszámot!

15 + 3 =

látogasson meg minket

1139 Budapest Rozsnyay u. 11. Black Care Kft

kapcsolat

 +36 20 935 3049 info@goldcaramel.hu www.goldcaramel.hu

nyitva tartás

H-P: 8:00 - 17:00